Airsoft-ul este un sport si a fost recunoscut in Romania din 23 februarie 2010. Este o activitate recreativa, un joc, in cadrul careia participantii, folosesc arme de airsoft, replici la armele reale (copii fidele ale armelor reale doar in exterior) pentru a trage cu bile (BB’s) nemetalice (in special din plastic), cu scopul de a elimina adversarii. Se bazeaza exclusiv pe corectitudinea si fair-playul participantilor, una dintre deosebirile fata de paintball, sport cu care se aseamana.

Actiunea se desfasoara in cadrul unui joc de airsoft si poate varia ca desfasurare, in functie de numar de participanti, stil de joc, locatie, echipament, posibilitai materiale sau pur si simplu dorinta participantilor. Astfel putem avea simple intalniri (incaierari) fara scenarii prealabile, jocuri de CQB (Close Quarters Battle), scenarii de lupta preorganizate, simulari militare de lupta (mil-sim), reconstituiri istorice, competitii de tras la tinta si altele.

Detinerea, folosirea, comertul cu arme de airsoft, precum si aspecte asupra organizarii activitatilor specifice acestui sport, se regasesc in legea 117/15.06.2011 care aduce modificari la legea 295/2004 privind regimul armelor si munitiilor aici: http://www.legex.ro/Lege-Nr.117-din-15.06.2011-113434.aspx