surrender

Este cel mai important aspect al airsoft-ului. Doar acest sistem de onoare face acest joc posibil. Cei care nu-l respecta sunt exclusi din joc / team / club / eveniment / comunitate.

In airsoft, se foloseste sistemul de onoare care presupune ca fiecare jucator va recunoaste cand este lovit de un proiectil, deoarece spre deosebire de proiectilele cu vopsea din paintball, bilele de plastic solid din airsoft nu lasa un semn vizibil. Cu toate ca exista proiectile pentru replicile de airsoft umplute cu vopsea, ele nu prea sunt folosite, deoarece sunt destul de ineficiente

In functie de distanta de la care se trage si de puterea replicii, un jucator de airsoft simte cu siguranta lovitura pe care a primit-o. Cu toate acestea, un jucator care alearga sau care nu este atent poate sa nu simta lovitura. De aici rezulta importanta arbitrilor. Cu toate acestea, recunoasterea loviturilor individual este foarte importanta, deoarece campul de lupta nu poate fi monitorizat indeaproape de catre arbitrii.

Pentru a preveni eventuale dispute pe teren, jucatorilor le este interzis sa strige altor jucatori ca au fost loviti. Pentru a se asigura de precizia loviturilor lor, jucatorii pot cere ajutorul unui arbitru. Simularea loviturii cu cutitul se face prin atingerea cu palma a oponentului. Acest lucru este util si pentru a evita tragerea asupra unui opponent aflat foarte aproape. In acelasi considerent, se poate apela si la eliminarea prin somatie. De obicei, jucatorilor li se interzice sa traga, daca nu vizualizeaza tinta. Jucatorii trebuie sa desconsidere rafalele trase de un jucator care a fost deja eliminat. Nu se incurajeaza limbajul vulgar si contactul fizic intre jucatori, aceste lucruri putand sa atraga penalizari sau chiar descalificarea din joc. Jucatorii trebuie sa isi resolve disputele amiabil si prietenos.

Toti jucatorii trebuie sa recunoasca daca au fost loviti. Recunoasterea loviturii se poate face in felul urmator:

  • Se striga cu voce tare “Mort” ,”Lovit”, „Hit”, „Dead”;
  • Se ridica arma deasupra capului si se poate afisa si un indicator al loviturii. Un astfel de indicator poate fi o haina intens colorata (pe timpul zilei) – de exemplu, o vesta reflectorizanta sau un obiect fosforescent sau stralucitor (pe timp de noapte). Jucatorii care nu recunosc atunci cand sunt loviti, risca sa fie ostracizati si ignorati de catre comunitate. Din acel moment, ei sunt urmariti cu mai multa atentie de catre arbitrii, si daca vor continua sa nu recunoasca loviturile, risca sa fie exclusi din meci.

Datorita sistemului de onoare , multi considera ca in airsoft este nevoie de etica si valoare morala…